topovat ověřit

10 důvodů, proč si pořídit psa

  • Zábavné čtení o tom, proč si pořídit psa
100%
Náhled

Zamýšleli jste se někdy nad tím, jak obrovský přínos má pro každého pejskaře jeho čtyřnohý chlupatý kamarád?

Uvítací výbor vždy připraven

Zatímco ostatní členové rodiny vás naprosto ignorují či dokonce zahrnují barvitým projevem záště a výčitek, pejsek vás nadšeně uvítá za každých okolností. I když se z posezení s kamarády u pivka vrátíte o trošičku později, než jste původně avizovali.

Jsi prostě nejlepší…

Vaše okolí může pochybovat o vašich vnějších i vnitřních kvalitách. Nedostatek ocenění, pohrdlivé pohledy a posměch krutě zabolí. Pes vás ale nikdy nehodnotí, nekritizuje a nestydí se za vás. Za kus dobrého žvance s vámi půjde klidně třeba na konec světa.

Žebrák a pes

Bez šance, depko!

Možná vás život semlel tak, že se někdy cítíte úplně na dně. Už jen pohled na bezelstnou němou tvář zvedne náladu. Spousta pejsků má navíc velký smysl pro empatii. Ochotně vám olížou strhaný uslzený obličej. Bez ohledu na to, zda jsou na něm zbytky laciného make-upu.

Psí polibek 

Hybaj proklepat faldy

Jestliže jste byli dosud zvyklí válet se od rána do večera na gauči, se psem na to rychle zapomeňte. Procházky s ním vás donutí pravidelně se hýbat, ať se vám zrovna chce nebo ne. Vaše figura tím jenom získá a cenné endorfiny se pohrnou jak na běžícím pásu.

Unavený muž se psem na gauči

Sbohem, teskná samoto

Roztomilý pejsek je někdy spolehlivější babolep než ten nejluxusnější automobil. Navíc to funguje i obráceně. Nejeden muž si domluví první rande s pejskařkou vlastně tak nějak hlavně kvůli úchvatnému psovi, se kterým je legrace. A ejhle, nakonec je z toho svatba.

Psí ženích a nevěsta

Hvězda celé čtvrti

Pes dokáže notně upgradovat vaši úspěšnost nejen na poli partnerských vztahů. Také s jinými lidmi umí dělat neskutečné divy. Roky si vás sousedi ani nevšimli a měli pro vás pouze lhostejný pohled? Jakmile se po ulici projdete s vaším novým štěňátkem, budou vám zobat z ruky. Noví přátelé se jen pohrnou.

Na procházce se psíkem

Příprava na rodičovství

Říkáte si, že pes je koneckonců „jen“ zvíře, takže péče o něj musí být brnkačka? Prvních pár bezesných nocí s kvílejícím štěňátkem, které čůrá i kaká v nečekaně krátkých intervalech, vás brzy přesvědčí o vaší počáteční naivitě. Výchova psa člověka zkrátka zocelí. Ta nejlepší přípravka na vaše budoucí potomstvo.

Zlobivý pejsek

Nebuď suchar!

Rádi se odnepaměti prezentujete na veřejnosti výlučně seriózním způsobem. Nestrpíte, když si z vás někdo tropí šoufky. A máte jen ty nejvyšší životní cíle. Peníze, úspěch a tak podobně. Pes vás naučí nebrat se tolik vážně. Zároveň se budete po jeho boku umět víc těšit z maličkostí.

Psí puberťák

Špínou ku zdraví

Po příchodu pejska do vaší domácnosti záhy slevíte ze svých vysokých nároků na naprostou čistotu u vás doma. Jinak byste totiž skončili v blázinci. Útěchu přináší trochu paradoxní zjištění vědců. Špína, kterou pes do vašeho života přinese, posiluje imunitu lidského organismu. Aneb co tě nezabije, to tě posílí.

Špinavý a smutný pes

Univerzální pomocník

Pes je tvor velmi učenlivý, což se jeho pánovi mnohokrát vyplatí. Aportování ovladače od televize nebo role toaletního papíru ve chvíli nouze lze označit za jednu z dlouhé řady psích dovedností. V krajním případě můžete psa naučit vyštěkávat nenáviděnou tchýni. Váš svět bude najednou zase o něco hezčí.

Pes pomocník

přečteno: 9 515x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

100%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...