topovat ověřit

Psi ve filmu - BEETHOVEN

  • Psi ve filmu - BEETHOVEN
80%
Náhled

Psi ve filmu: BEETHOVEN
Původní název: Beethoven
Žánr: rodinný, komedie
Režie: Brian Levant
Hrají: Charles Grodin, Bonnie Hunt, Nicholle Tom, Christopher Castile, Oliver Platt, Stanley Tucci, David Duchovny, Patricia Heaton, Laurel Cronin, Cory Danziger, Melora Walters, Joseph Gordon-Levitt
Jazyk: angličtina (USA)
Délka: 87 min
Premiéra: 30. dubna 1992

Obsah filmu

Domácí idylku rodiny Newtonových naruší zatoulané štěně bernardýna, které děti Emily, Ted a Ryce najdou v domě. Sourozenci jsou šťastní, neboť jsou přesvědčeni, že jim důsledný táta George štěně přivedl a splnil tak jejich sen.

Malý bernardýn je pojmenován Beethoven a i přes snahy nalézt mu jeho pravý domov zůstává u Newtonových. Beethoven roste jako z vody a mírně devastuje celý dům a tátu pomalu přivádí k šílenství svým slintáním.

Zápletka přichází v podobě zákeřného veterináře Hermana Varnicka, který shání velké psy pro své nelegální pokusy. Varnick nastraží past, aby to vypadalo, že Beethoven ho pokousal a on mohl poté rodičům oznámit, že pes je agresivní a nebezpečný dětem. Ve snaze ochránit děti je Beethoven převezen na Varnickovu kliniku.

Máma Alice je však přesvědčená, že na celé situaci není něco v pořádku a netrvá dlouho, aby se celá rodina vypravila zjistit, co H. Varnick s jejich miláčkem zamýšlí.

BEETHOVEN 2 přináší volné pokračování prvního dílu. Táta George je zapálený pro svou práci, Ryce se zamiluje do spolužáka a Beethoven se stává otcem 4 štěňátek. Majitelka fenky Missy – Regina, však štěňata nechce a tak je děti před svým tátou ukryjí v domě a pečují o ně. Když štěňata povyrostou, Regina si uvědomí, že by je mohla prodat za slušný balík peněz a nastává zápletka, ve které jsou štěňata unesena.

Natáčení filmu

Film má celkem 5 pokračování, během kterých se v natáčení vystřídali nejméně 3 psi. Výcvik Beethovena měla na starost trenérka Theresa Ann Miller, jejíž otec vlastní agenturu na výcvik filmových zvířat, a která je známá jako hlavní trenérka Komisaře Rexe.
 

přečteno: 13 499x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...