topovat ověřit

Návod pro skvělý život se psem

  • Návod pro skvělý život se psem
80%
Náhled

Zárukou skutečné symbiózy mezi psem a člověkem je krok ke spokojenému soužití – společný výcvik. Český výrobce krmiv Brit po devatenácti letech sbírání zkušeností v oboru ví, že výcvik každého mazlíka má smysl. A protože je zastáncem pozitivní motivace, přichází s programem psí školičky Training Tips. Podívejme se v kostce na to, proč se bude hodit základní výcvik i vám a jak na to.

Možná si říkáte, že povely v běžném životě ani nevyužijete. Až při výcviku ale zjistíte, že se v praxi budou jednotlivé cviky skutečně hodit. Společný trénink je dobrou příležitostí, při které se svým chlupatým parťákem navážete bližší vztah a zároveň se formou skvělé zábavy můžete společně naučit, jak zvládat běžné životní situace a vyhnout se těm nežádoucím.

Kromě základních povelů typu ke mně, sedni, lehni, by každý pes měl umět zůstat, čekat, nebo chodit u nohy bez vodítka. Často ale přichází chvíle, ve kterých je dobré předem vědět, jak je řešit. Jak zvládnout příchod nového člena do rodiny? Jak psa navyknout na pobyt v přepravce? A jak jej naučit pohyb vedle kola?

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_728_90_TEXT_GRAFICKY

Další kapitolou je řešení již zažitých špatných návyků. Máte doma psího loudila? Nebo každou návštěvu vítáte hned u dveří radostným psím skákáním? Od 1. září 2013 bude Brit na stránce www.trainingtips.eu každý týden zveřejňovat krátké odlehčené video s návodem, jak se naučit základní povely a správné reakce na typizované situace. Kromě webové stránky se výcvikovými metodami budete moci inspirovat i na Facebooku, nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

A jak začít? Brit je zastáncem pozitivní motivace a nejčastějšími motivačními pomůckami jsou hračka nebo pamlsek. Nevýhodou hračky je zejména to, že ne všichni psi trvají na jedné, oblíbené. Naučit psa na hračku je proto obtížnější než jej navyknout na odměnu dobrotou.

Jako pamlsek jsou často používány piškoty, ty ale mají vysoký obsah cukru (a škodí tak zubům i linii) a zvýšením obsahu cukru v krvi narůstá pocit hladu. Tolik oblíbené sušené maso má zase negativní efekt na pozornost psa (jako byste mu říkali: Že nezjistíš, do jaké kapsy jsem si dal dobrůtku?). Navíc vysoký obsah proteinu v pamlsku nesvědčí tělesné aktivitě.

Protože je pes motivován vůní a chutí, universálním řešením se stal Brit Training Snacks, který je kaloricky vyvážený a bez nežádoucích účinků na chrup psa a jeho aktivitu. Velikost pochoutek je intuitivně rozdělena na varianty S, M, L, XL a Puppies a s jejich pomocí tak můžete se svým psem i vy „vyrazit do školy“.

www.trainingtips.eu

přečteno: 7 590x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...