topovat ověřit
19.11.2015 / 19.11.2015

Kup si mne jen pokud víš, co opravdu potřebuji!

  • Než si koupíte psa, zvažte všechna "PRO" a "PROTI"
100%
Náhled

• Každé štěně jednou vyroste!

• Každé štěně je hravé, kouše věci a čůrá všude, kde může. Nerozlišuje kde čůrat smí a kde ne, v prvních měsících se musí všemu novému naučit. Hygieně, neničení věcí a všem dalším věcem a povelům, díky kterým nám bude rozumět.

Štěně není hra na počítač, kterou si zahrajeme jen když chceme nebo oblíbená knížka, kterou však kdykoliv odložíme - štěně je člen rodiny, který si nevybírá, kdy se mu budeme věnovat a kdy nás už nebaví. Každý pes má city, má v sobě spoustu lásky a chce ji po nás opětovat...

• Pes je zábava i závazek na celý život. Pravidelně potřebuje chodit ven, potřebuje dostatek času, trpělivosti a výchovy, aby se z něj stal nejlepší parťák pro život. Potřebuje jíst a pít a také chce dostatek lásky, aby nám ji 1000 násobně oplatil. Chce abychom měli čas na házení míčku. Chce abychom chodili na procházky. Chce abychom si s ním hráli a dováděli.

Smutný nechtěný pejsekPes není hračka, která nás přestane bavit a skončí v útulku jako stovky dalších nechtěných nebo nevhodných vánočních dárků... Pes je živá součást našeho světa. Jen my si vybíráme a je jen na nás, jestli jsme na ni připraveni nebo ne, ale jen ti nejpodlejší z nás si štěně / psa pořídí a poté jej nechají na pospas svému osudu!

I pes může být nemocný a potřebuje pomoc doktora jako člověk. Potřebuje pravidelné očkování a odčervování a veterinární prohlídky. Nějaké nemoci mohou být vážné a léčba může stát mnoho peněz, stejně tak jako kastrace či některé operace. Když si pořizujeme psa, měli bychom počítat i s touto stránkou a předem zvážit naše možnosti.

Každý domácí mazlíček nás bude něco stát, psa nevyjímaje. Potřebuje teplý pelíšek, jídlo, hračky, péči, obojek a vodítko, deku nebo pás na cesty autem, čip nebo tetování, aby se našel kdyby se ztratil, cestovní pas když s námi pojede kamkoliv za hranice a spoustu dalších věcí...

přečteno: 5 086x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

100%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...