topovat ověřit
13.07.2013 / 15.08.2014

Jaké granule zvolit pro svého psa

  • Jaké granule zvolit pro svého psa
80%
Náhled

Psí granule jsou označovány jako jeden z nejlepších produktů v oblasti stravy, které svým miláčkům můžeme dopřávat. Mnozí chovatelé možná volí některé pravidelné varianty domácí výživy, netuší však, že svému psovi nedopřávají tolik, jako kdyby zvolili právě granule. Běžně dostupné konzervy patří také spíše mezi doplňkovou část jídelníčku všech domácích mazlíčků.

I při jednoduchém výběru granulí, mohou udělat různí chovatelé psů poměrně zásadní chyby, které se jak jinak, opět projeví na zdraví, vitalitě a vzhledu jejich čtyřnohých kamarádů. Předložíme Vám proto několik základních pravidel, podle kterých se při nákupu granulí řídit.

Kde nakupovat granule

Již v samotném úvodu ihned zmíníme - vyhněte se jakýmkoliv hypermarketovým výrobkům, které Vás jistě lákají svojí nízkou pořizovací cenou, pro psa však nemusí mít žádným význam, dokonce mohou být i určitým utrpením. Kvalita jakéhokoliv produktu na současném trhu je vykoupena cenou a v případě psích granulí tomu není jinak. Tyto výrobky svým složením zkrátka neodpovídají dennímu přísunu nutných živin, jež ke svému pohybu a vůbec životu, pes vyžaduje.

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_728_90_TEXT_GRAFICKY

Vyrazit byste proto měli raději do specializovaných obchodů, kde Vám poradí nejen zkušení odborníci, ale jejich sortiment okupují především kvalitní a na vitamíny bohaté granule. Vyhnete-li se supermarketovým směsím, objevit můžete především dvě kategorie této suché stravy.

  • Prémiové granule

  • Superprémiové granule

Obě varianty se od sebe liší samozřejmě nejen cenou, ale hlavně samotným složením. Nutno však podotknout, že zlatá střední třída prémiových granulí je již dostatečně kvalitní stravou, kterou svému miláčkovi můžete každý den předkládat.

Proč je třeba dbát na kvalitu psí stravy?

Vzhledem k tomu, že pes vyvíjí určitou aktivitu a potřebuje svému tělu, potažmo srsti dodávat taktéž důležité živiny, stejně jako si je dopřává člověk, je na volbu granulí kladen silný důraz. I cenově běžně dostupné konzervy disponují menším obsahem těchto látek, protože během jejich vzniku dochází k tepelnému zpracování. Toho se však v případě granulí obávat nemusíte.

Všímat si je třeba především kvalitních a uživateli prověřených značek, které celé složení prezentují na daných obalech. U zkušených distributorů bývá zvykem, že jednotlivé složení je poskládáno chronologicky, od nejvíce zastoupených látek, až po ty minimální. Měli byste proto zbystřit, pakliže na obalu naleznete větší množství masa nebo masové moučky, bílkovin, vlákniny, ovoce, zeleniny a celé řady vitamínů, mezi něž patří jistě vitamín A, E, D3 nebo měď.

Zapomínat však nesmíte ani na fakt, že stejně jako lidé, i psy mohou být alergičtí na některé předkládané suroviny. Jsou to hlavně chemické přísady a látky v podobě pšenice nebo sóji. Pakliže ve složení spatříte výraznou dávku neznámých, ba dokonce cizojazyčných názvů, nejde většinou o nic dobrého a zdraví přínosného.

Jaký druh krmiva zvolit?

Poslední vhodnou poznámkou bude informace, podle čeho a jaký druh psí stravy vůbec zvolit. Na to Vám samozřejmě odpoví právě ve specializovaných obchodech, přesto však můžete být schopni svému psovi pořídit adekvátní granule sami. Tento sortiment je totiž rozdělován hlavně na základě věku psa. V různých fázích života tito miláčkové vyžadují rozdílné složení své potravy, které má efektivní vliv na jejich další vývoj. V dospělosti psa je to pak váhové členění. Granule tedy vybíráte podle velikosti a hmotnosti psa, případně dle zdravotních obtíží nebo speciální diety. Sami si dopřáváte také dobré a výživově hodnotné pokrmy, neokrádejte o tuto možnost své pejsky, kteří si o lepší pokrm říci zkrátka neumí.

přečteno: 7 449x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...