topovat ověřit

Vybíráme obleček pro psa

  • Vybíráme obleček pro psa
80%
Náhled

Módní trendy se netýkající pouze lidí, ale také zvířat, respektive psů. Každý si jistě mohl povšimnout, že se mezi námi pohybuje čím dál více těchto domácích mazlíčků, kteří jsou vybaveni vkusnými a praktickými oblečky. Produkty, které své primární užití naleznou především v zimním, ale také letním období. Sortiment, jehož výběr se neustále znásobuje a tak můžete volit kombinace oděvů, které ladí například s vaším oblečením a podobně.

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_200_200_TEXTPsí oblečení ve své podstatě neklade jakékoliv meze, co se týče specifikace plemen, pro které jsou tyto doplňky vhodné. Je sice logické, že pes se sibiřskými kořeny podobný hábit jistě nebude potřebovat, stejně tak psi, kteří jsou zvyklí být v průběhu celého roku venku. Dalo by se tedy tvrdit, že vhodnými nositeli psího oblečení jsou hlavně domácí mazlíčci, tedy ti, kteří jsou celý den navyklí na příjemnou pokojovou teplotu a do zimního a sychravého počasí vyrazí pouze několikrát za den.

Podle čeho volit optimální velikost psího oblečení

Již v samotném úvodu jsme ve své podstatě naznačili, že psí sortiment není jistě řazen podle plemen. Každý pes dosahuje naprosto jiné výšky a fyzických proporcí, porto je tento model v podstatě nemožný. Psí oblečení se samozřejmě vybírá podle skutečné velikosti psa. Mezi dva základní parametry patří:

  • Tělo, respektive délka trupu od krku k ocasu

  • Obvod hrudi v přední, největší části těla

Pakliže si důkladně proměříte tyto dvě zásadní veličiny, můžete na základě nich vybírat psí oděvy v libovolném internetovém nebo kamenném obchodu.

Typy psího oblečení

Co se týče modelů psího oblečení, přijde si na své dozajista každý. Trh je totiž zaplněn snad všemi variantami oděvů, které existují v lidském světě. Můžete se proto setkat s bundami, kombinézami, vestami, pláštěnkami, svetry, mikinami, župany a mnohým dalším sortimentem.

Meze se bezpochyby nekladou ani při výběru jednotlivých materiálů. Velice používaným prvkem je samozřejmě bavlna, ale také fleece, riflovina, úplet, flanel a mnohé další. Díky tomu lze jednoduše a prakticky oddělit oděvy, které jsou vhodné pro chladné a letní období. V zimě budete pro své miláčky volit určitě zateplené ošacení s dlouhým rukávem. V létě však můžete vsadit na decentní ochranu před silnými slunečními paprsky, kterou může vyřešit vzdušný materiál v podobě trička nebo lehké bundičky. Záleží na tom, co si budete přát.

I psí oblečení však skrývá specifickou kategorii luxusních produktů, které jsou často obohaceny o nejrůznější doplňky, šperky nebo drahocenné kameny. Značkové výrobky, které vzbuzují určitou prestiž, stejně, jako kvalitní oděvy v normálním, lidském světě.

Co se týče pestrosti nabízeného zboží, dokáže si vybrat každý, protože kromě mnoha barevných variant a kombinací jednotlivých prvků, bývá psí oblečení doplněno také o nejrůznější nášivky, kapuci, zipy a podobně.

Nákup psích oděvů důkladně promyslete

Ač by se mohlo zdát, že jde o naprosto dokonalé výrobky, které můžete zakoupit jakémukoliv psovi, jste jistě hluboce na omylu. Za prvé jsou zde psi, kteří si nezvyknou za žádný oděv, do kterého budou oblečeni a druhou skupinu mohou tvořit jednotlivci, jež mají bohužel určitá onemocnění, která mohou být aplikováním psího oblečení pouze zhoršována.

Zapomínat nesmíte při volbě daného oděvu také na délku a průběh vaší procházky se psem. Pakliže bude domácí mazlíček skotačit a běhat za aportovaným míčkem, jistě ho nestáhnete do teplého a těsného kabátku. Při využívání jednotlivých modelů je tedy třeba nekoukat pouze na designovou stránku věci, ale přihlížet hlavně ke spokojenosti samotného psa.

přečteno: 5 707x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...