topovat ověřit
02.06.2013 / 15.08.2014

Jakou zvolit psí hračku

  • Jakou zvolit psí hračku
80%
Náhled

Rádi byste svému domácímu miláčkovi pořídili novou a zábavnou hračku? Předmět, který ho zabaví na spoustu hodin, dopřejeme mu dostatečný pohyb a vitalitu? Pak rozjímejte opravdu bedlivě, protože lze velice snadno zakoupit produkt, o který Váš pes nebude jevit naprosto žádný zájem.

Nežli vstoupíte do jakéhokoliv zverimexu, specializovaného obchodu se zvířaty nebo navštívíte stránky libovolného online shopu s psími potřebami, musíte si nejprve ujasnit, co vlastně hledáte. Aby psí hračka splňovala výše uvedená kritéria, musíte vzít v potaz nejprve velikost svého psa. V plemenech jsou totiž velice výrazné rozdíly, které jsou na první pohled ihned zřejmé. Jenom stěží budete vlčákovi pořizovat malý kulatý míček, kterým by se mohl zalknout, stejně tak nekoupíte jezevčíkovi obrovskou kost, kterou nebude svých chrupem moci obejmout.

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_728_90_TEXT_GRAFICKY

Velikost těla a úst je tedy prvotním základem. Důležitá je však také povaha Vašeho psa. Někdo disponuje čiperným a hyperaktivním jedincem, druhý vlastní líného a neustále se povalujícího mazlíčka. Všechny tyto aspekty ve finále rozhodnou, zda se bude hračka psovi líbit, či nikoliv.

Psí hračka různého zaměření

Nyní přistoupíme od fyzických proporcí zvířete k hlavnímu účelu psí hračky. Využít totiž můžete psích hraček, které nevyžadují tolik pohybových aktivit a naopak. Rozmyslet se musíte, co bude základem daného výrobku, zda půjde primárně o zábavu nebo zdokonalování kondice psa. Zdali bude využití zakoupeného nástroje podmíněno také Vaší aktivitou či nikoliv.

Vzhledem k tomu, že předměty obdobného ražení vypadají po nájezdu jakéhokoliv domácího miláčka občas značně zdevastovaně, měli byste se vyhnout levným materiálům, které nic nevydrží. Nejžádanější je bezpochyby plast či textil, v závislosti na výsledné podobě psí hračky. Mezi kvalitnější sortiment lze jistě zahrnout přírodní kaučuk zpracovaný v mnoha podobách.

Důležitá je samozřejmě i bezpečnost Vašeho psa, kterou znásobíte minimálně tím, že koupíte hračku odpovídající velikosti, jak jsme již uvedli v začátku tohoto článku. Vyvarovat byste se však měli i možnému nebezpečí, které může vzniknout po krátkodobém či dlouhodobém užívání daného předmětu. Pokud dojde k oddělování některých částí výrobku, je lepší hračku zaměnit za jinou, aby nemohlo dojít k pozření některých nebezpečných prvků.

Druhy psích hraček

Mezi nejpopulárnější sortiment patří bezpochyby tahadla libovolných velikostí. Ty jsou povětšinou vyrobeny z textilních materiálů, které pes doslova zbožňuje, když se s Vámi přetahuje o svoji oblíbenou hračku. Pakliže nechcete být vyloženě součástí zábavního času svého psa, pořiďte mu nejrůznější žvýkací doplňky, které jsou vyráběny právě z uvedeného kaučuku. Produkty, které psa nejen zabaví, ale díky vymačkávacímu povrchu dokonalým způsobem ošetří jeho zuby a samotné dásně.

Pro pohybovější aktivity je jistě vhodnější zvolit například běžně dostupný míček, který může být umístěn na šňůrce nebo zcela samostatně. Současný trh s těmito doplňky je navíc tak nápaditý, že v něm naleznete také praktické vrhače míčků, díky čemuž se při zábavném aportování nemusíte jakkoliv ohýbat. Zpestřením těchto hraček bývá občas výrazný pískot při samotném skousnutí. Zvuk, který Váš pes jistě velice rád ocení.

Pro venkovní radovánky se psem lze užít i populární frisbee, tedy lítající talíř. Varianta lidské zábavy, která je upravena pro psí čelist, proto se není čemu divit, že si běhaní za touto hračkou většina psů velmi rychle oblíbí. V psím světě je tento produkt nazýván, jako dogfrisbee.

Výjimku netvoří ani psí hračky, které jsou primárně určeny pro vodní hrátky. Jejich přednosti spočívají především v tom, že se při styku s vodní hladinou nepotopí.

Nezapomínejte na své psí miláčky

Pes je věrný přítel člověka a také neopomenutelný člen rodiny. Snažte se ho proto často obdarovávat nějakou novou a zábavnou hračkou. Předkládejte mu kupříkladu každé 2-3 týdny něco nového, s čím si bude moci hrát. Navíc, pokud se svému psímu příteli nemůžete věnovat v dostatečném čase.

přečteno: 5 472x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...