topovat ověřit

Historie rhodézských ridgebacků - 5. část

  • Historie rhodézských ridgebacků - 5. část
80%
Náhled

POPIS PLEMENE RHODÉZSKÝ RIDGEBACK

Po fyzické stránce je ridgeback pěkný, urostlý, atletický pes se symetrickou postavou. Původně byl cvičen k lovu lvů. Jeho uši jsou uši loveckého psa, jsou čtvercové na koncích a volně visící.

Ridgeback má vážný výraz a je považován za značně obezřelého a důstojného psa. Pohybuje se a stojí velmi hrdě, což vyvolává dojem, že má vybrané chování.

Zabarvení srsti je od světle pšeničné do červeně pšeničné, srst je krátká a hladká. Končetiny jsou dlouhé a silné, skvěle předurčené pro vytrvalost. Tlapky mají vklíněný ochranný chomáč srsti, který psovi umožňuje pohybovat se po horkém písku a jiném drsném povrchu.

Ridgeback je lovecký pes, který k lovu používá zrak, jehož lovecké dovednosti mu umožňují sledovat stopu, pronásledovat kořist a postavit se lvům tváří v tvář. A přesto je to pes, který je doma velmi poslušný. Je klidný, důvěryhodný a vyrovnaný, což se odráží v tom, že má rád děti. Je ostražitý a laskavý.

Ridgebackové jsou velmi čistotní psi, jsou téměř bez zápachu. Málokdy jsou nesnášenliví a snadno si zvykají na život ve městě i na venkově. Avšak vzhledem ke svým rozměrům – měří od 63 do 69 centimetrů a váží od 30 do 32 kilogramů – potřebují důsledný výcvik.

KONEC

přečteno: 9 492x

Budeme rádi, když tento článek ohodnotíte :-)

80%

Co Vás zaujalo? Chybí Vám zde něco?
Napište komentář...